כ"כ הרבה שמות לתנוחה אחת שמאפשרת מנוחה וכינוס. כאמור, מנח הגוף הזה מאפשר מנוחה בין תנוחות מאתגרות יותר כדי לשחרר ידיים/שכמות.

למה היא טובה?

משחררת את הגב התחתון, יוצרת מתיחה עדינה ונעימה לאורך הגב והצוואר, הירכיים השוקיים והקרסוליים. יכולה ממש להקל במקרים של כאבי גב. התנוחה יוצרת יופי של שחרור לכל מרחב הגב.

מה עושים?

יושבים בוג'ראסנה: נעמדים על הברכיים כשהן צמודות זו לזו גבות כפות הרגליים מונחות על הקרקע כך שהבהונות הגדולות תהיינה בסמיכות אלה לאלה. להוריד את האגן לעבר העקבים כך שאפשר יהיה להרגיש את עצמות הישיבה מונחות על העקבים. לשלוח את הידיים לפנים וכך כל הגוף הקדמי בא קדימה, הבטן מונחת על הירכיים לשחרר את הכתפיים והזרועות לאדמה. להישאר בתנוחה לפי הצורך במנוחה.


>ואריאציה 1
כנ"ל, עם רווח גדול בין הברכיים. לרכך ולשחרר עוד את הגוף בתוך המנח, וכך לאפשר עוד מחוויית הכובד, מאידך יכול להיות מורגש מתח עדין במפרקי הירכיים. ואריאציה זו מתאימה גם בהריון


>ואריאציה 2
עם ידיים לצידי כפות הרגליים כך שכפות הידיים פונות לשמיים


>ואריאציה 3
אם אתם חווים מתח בצוואר או בעורף סימן שצריך לשים הגבהה (כרית, שמיכה, בלוק) מתחת למצח/ראש או אם אינכם מגיעים עם המצח לקרקע ניתן להניח את הראש על האמות או לאגרף את כפות הידיים ולהניח אותן אחת על השנייה כמו מגדל ועליהן להניח את המצח/ראש לנוחות מקסימלית.


<מודיפיקציה 1
לשים הגבהה מתחת לברכיים, במקרה שיש שם עומס או מתח


<מודיפיקציה 2
לשים הגבהה מתחת לגבות כפות הרגליים במידה ויש מתח או נוקשות בקרסוליים, או להכניס את בהונות כפות הרגליים פנימה (במקום התנועה שלהן לאחור)


<מודיפיקציה 3
לשים הגבהה בין הישבנים לעקבים במידה ועצמות הישיבה עולות כשבאים קדימה


>>יתרונות התנוחה


– מרגיעה ומכנסת. בתנוחה המצח מונח לאדמה (העין השלישית) באותו האיזור ממוקם גם הניאו-קורטקס (המוח החושב) שמקבל קצת רגיעה. לכן, אם אתם חווים יותר מדי מחשבות שמתרוצצות לכם בראש – זה המנח להיות בו בשביל לאפשר רגיעה.
– מצוינת לעיכול! במיוחד אם מקרבים את הברכיים אלה לאלה ואז הבטן מונחת על הירכיים (הגרסה ה-1 שהבאתי). כך האיברים הפנימיים מקבלים מעין עיסוי. אם נוסיף לזה נשימה מלאה ועמוקה זה בכלל יגיע עמוק שלא להזכיר שהיות בקצוות (בקומבקהות) – שזה למתקדמים 
– פותחת את מפרקי הירך. כשמבלים את מרבית היום בישיבה על כיסא, נוצרת נוקשות באגן ובמפרקי הירכיים. כדי ליצור שם שחרור נרווח היטב בין הברכיים (הגרסה ה-2) כך שיהיה מקום לבטן לנוח בין הירכיים וכך גם מפרקי הירכיים יקבלו מתיחה נחמדה. מנח זה יכול למנוע ולהפחית כאבים במפרקי הירכיים. וגם משחרר את הבטן.
– אם החיים והאימון שלכם אינטנסיביים יכול להיות שאתם נוטים לדלג על תנוחות רסטורטיביות (מנוחה) כמו העובר. יכול להיות לכם מעניין לבחון את זה באימון וגם כרפלקציה לחיים בכלל: איך משלבים ומכניסים יותר מנוחה ורגעים של שקט הן לאימון והן לחיים…במיוחד לאור התקופה האחרונה של הקורונה. חשוב ביותר למצוא את הנוחות המקסימלית! לכן בצילומים יש מגוון אפשרויות של תמיכה והגבהות שמאפשרות יותר נוחות, ולפיכך ניתן להרפות יותר. כל אחד לפי הגוף שלו וצרכיו.

ככל שההכרות עם התחושות המעודנות של הגוף גדלה, כך היכולת לדעת מתי למצוא את עצמך בתנוחה כמו זו שמאפשרת מנוחה קשובה יכולה לגדול…
בהצלחה!