חורף…קר אצלי בבית (לצערי) אין קמין. הדרך לחמם היא עם מזגן, מהיר יעיל זול אך מחניק ומייבש.
אין ספק שכשנמצאים בתנועה מרגישים פחות את הקור. אבל כשיושבים על מקום אחד, מול המחשב
או מול הטלוויזיה, פשוט קר.
אחד הדברים הכי מחממים וכפיים בחורף זה מרק. מה שמדהים במרק שבכל דרך ניתן להכין אותו:
חיתוך גדול ומינימלי של ירקות ואז טחינה שלהם, חיתוך קטן של ירקות ובישול שלהם, פשוט לזרוק כמה דברים
בתוך הסיר, להוסיף מים או כל נוזל אחר, קצת תבלינים ויש לנו מרק.
עם אורז, בלי אורז, עם אטריות, עם שקדי מרק, עם קרוטונים, כל כך הרבה אפשרויות…
מרק בחורף, זה ה"ארוחה" אפשר שישביע יותר ופחות, שיהיה צלול או סמיך בכל ורסיה אפשרית.
יום אחד (והיו הרבה כאלה) המצאתי לי מרק. כזה מחמם ומנחם!
קבלתי כאלה תגובות נלהבות מבן הזוג שמחליטה להפיצו לעולם…
אז קבלו ותברכו אותי אחריי זה, אינשאללה
מרק ירקות עם חלב קוקוס

החומרים:
2 גזרים חתוכים לקוביות
בטטה בינונית מקולפת וחתוכה לקוביות
תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי על עליהם חתוכים
רבע או חצי כרובית מפולחת לפרחים קטנים
קישוא או שניים חתוך לאורכו או קוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
בצל גדול חתוך לקוביות
5 שיני שום קצוצים
כמה חתיכות שורש כורכום קצוץ דק
חתיכת ג'ינג'ר מסוכר בעדינות או חתיכת שורש טרי קצוץ דק
חלב קוקוס את זה הירוק שהוא ללא תוספת של חומרים משמרים למינהם 
מים
קארי, פפריקה אדומה, מלח, פלפל שחור, כמון
שמן קוקוס
וכך עושים:
מרתיחים כמות יפה של מים בקומקום
מקפיצים בסיר המרק המיועד: על קצת שמן קוקוס (שהוא גבישי בימים אלו) בצל, שום, שורש הכורכום והגי'נג'ר
מוסיפים פנימה בהדרגה את כל הירקות קודם את הגזר, הכרובית, תפוח האדמה, הבטטה, הסלרי ואז את כל השאר
מתבלנים בנדיבות ומערבבים
להוסיף את המים הרתוחים (לפי העין) משהו כמו 4-5 כוסות
אחרי הרתיחה להנמיך את האש לבשל כ-10 ד' ולהוסיף פנימה את חלב הקוקוס
לבשל עוד כמה ד' ספורות ולבדוק אם צריך להוסיף עוד תבלון
בתאבון ובהנאה!