טדאסנה – תנוחת ההר היא תנוחת העמידה הבסיסית ביותר. למראית עין היא נראית פשוטה ולא משמעותית,
אבל יש בה הרבה מעבר למה שנראה…זאת תנוחה מאד "אינטילגנטית" שמפעילה מערך שלם של שרירים בכפות הרגלים ולאורך הגוף כולו. כל תנוחות העמידה קורות ועוברות דרכה…
בסיס התנוחה הוא כפות הרגלים. כפות הרגליים סמוכות זו לזו – אצל גברים צמודות, אצל נשים עם מפסק קטן,
אצל נשים בהריון הרגליים צריכות להיות ברוחב האגן.
האיבר שהכי אקטיבי בתנוחה הן כפות הרגלים. הן לא סתם מונחות אלא פעילות.
מה הכוונה לרגלים פעילות? או מונח נוסף שמשתמשים בו השתרשות כפות הרגלים. למעשה, נבקש להרגיש את המגע של כפות הרגלים אל האדמה, הכבדת כפות הרגלים, לרווח בין בהונות הרגלים ולפסק בינהן. כשמרווחים היטב בין הבהונות ניתן לשים לב שזה יוצר את הקשת הפנימית בכף הרגל (תרגול מעולה לפלטפוס).
כדי להרגיש את ההשתרשות וכל חלק וחלק בכף הרגל, יש להעביר משקל קדימה לעבר הבהונות (מבלי לנתק את כף הרגל מהקרקע)
ואחורה אל העקבים וכך גם לחלק הפנימי של כף הרגל וגם לחלק החיצוני שלה. לחזור לבסס את משקל הגוף על שתי כפות הרגלים באופן כזה שנרגיש שהמשקל מתחלק שווה בשווה בכל כף הרגל ובין רגל ימין לשמאל במידה שווה.
כשכפות הרגלים פעילות זה מאפשר לשאר הגוף להתארגן מבחינת היציבה. כך ניתן להיות עם כוח הכבידה ולאפשר לפלג הגוף העליון להיות פחות במאמץ ועם פחות נוקשות. כשכפות הרגלים פעילות גם שרירי פנים הירך נכנסים לפעולה (מאד יכול לעזור למי שסובלים מבעיות שלסכיאטיקה), כמו כן שרירי רצפת האגן נאספים גם הם. יש לשים לב שלא לכווץ ישבנים.
בטדאסנה נבקש לשים לב שהאגן ממורכז ושעצם הזנב פונה כלפי הקרקע, שהראש בהמשך לעמוד השדרה, הכתפים ממוקמות מעל האגן ובאותו גובה זו של ימין וזו של שמאל, הזרועות משוחררות והכתפים רחוקות מהאוזנים.